Na wat omzwervingen in de industrie en een 10-jarige werkzaamheid in het ouderlijk bouwbedrijf werd het roer definitief omgegooid.

 Een goede25 jaar geleden leerde Guy De Bruyne (°1948) het smeedambacht van Henri Braem in diens smidse te Wilrijk.

De opleiding was gedegen want smid Braem kon terugblikken op een rijk gevulde loopbaan.

 

In 1988 vestigden we ons bedrijf in de Matenstraat 76 te Niel. Voor een smid de ideale vestiging: werkplaats samen met woning in een aangename buurt.

Onze werkingsbasis is de bouwsector. Die voorzien we van trappen, leuningen, roosters, balustrades, schouwkappen en wat u maar denkt dat uit te voeren is in staal, koper, of inox. Dit noemen we constructiewerk.

 

Het ambachtelijk smeedwerk daarentegen boeit ons het meest. Hier kunnen we onze fantasie en vakkennis de vrije loop laten en onze klanten een fraai gesmeed stuk aanbieden. In dit verband zijn we geregeld aanwezig op internationale smeedmanifestaties die ons toelaten smeedtechnieken uit te wisselen en elkaars ontwerpen te beoordelen.

 

Bij ambachtelijk smeedwerk horen ook restauraties en herstellingen. Ons cultuurpatrimonium bevat een schat aan kunstsmeedwerk. Het behoud ervan behoort tot de opdracht van onze maatschappij. Het onderhoud ervan is een typische opdracht voor ons bedrijf. Op kleine wijzigingen na zijn materiaal en gereedschappen in een smidse al jaren dezelfde: staal, hamer, aambeeld en vuur. Het aanwezige vakmanschap combineert deze tot iets moois, iets waardevols. Het laat ons toe om creatief te zijn